KLM Schermvereniging.

De KLM schermvereniging.

Op 31 juli 1959 werd, door een paar enthousiaste KLM-ers, de

KLM schermvereniging

opgericht. Dat deze vereniging uitgroeide tot een gerenommeerde club blijkt wel uit de verworven bekendheid bij 'schermend Nederland'.

Niet alleen op wedstrijdgebied werd naam gemaakt ook organisatorisch en propagandistisch heeft de KLMsv getracht de schermsport te steunen.

Een en ander resulteerde in functies binnen het bestuur van de Nederlandse schermbond, assistentie bij Nationale- en Internationale wedstrijden, demonstraties en optredens in films door leden.

Inmiddels tot zelfs ereleden van de Nationale Schermbond.

Al vanaf de oprichting is de maandagavond de vaste trainingsavond steeds onder leiding van een erkende Maître. (Lees; Trainer!).

De KLM Schermvereniging is er voor iedereen; jong, oud, KLM-er/ster of geen KLM-er/ster.

Onze accommodatie, het Bowlingcentrum 'De Kegel' (In de Serre!)), te Amstelveen, is niet té groot maar voldoet prima aan het doel de sfeer zo gezellig mogelijk te maken en de schermsport te bedrijven (Zie onderstaande foto`s.)

Voor mensen die de schermsport niet kennen hebben we een proefperiode ingesteld om de 'nieuw komer' de gelegenheid te geven zich, zonder verplichtingen, in onze vereniging en de schermsport  te oriënteren.

Bowlingcentrum De Kegel (In de Serre!).

Accommodatie: Links; Schermruimte en Rechts; Relaxgedeelte!